Изпратете Вашият въпрос

SEO консултант

Search engine optimization (SEO )

Защо да извършваме оптимизация за търсещи машини?

Всеки потребител, който активно търси продукти или услуги ползва Google или друга търсачка. Google предоставя в резултат списък от уебсайтове, подредени според тяхната оценка за релевантност и информационна стойност по търсената фраза. Първите позиции дават много по-голям шанс бъдещият Ви клиент да посети Вашия уебсайт. Повече посещения в комбинация с качествено съдържание и дизайн е ключ за увеличаване на продажбите.

Следователно инвестицията в SEO на фирмения уеб сайт, за да се покаже на първа страница при подходящи търсения, носи огромна стойност на Вашият бизнес.

Месечен абонамент за SEO консултант

SEO е трудоемък и непрекъснат процес. Добрите резултати не се постигат веднага, а извоюваните челни позиции може да се загубят. Още при изработката на сайта аз го подготвям за бъдеща оптимизация. Месечният абонамент включва SEO на една страница. Вашият уебсайт ще се изкачи на предни позиции при търсене на ключови думи, свързани със съответната дейност, услуга или продукт, представени на тази страница. За изпълнението на целта, ще се налагат промени и в други страници, както и действия извън уебсайта. Така страница по страница, месец след месец ще оптимизираме целия сайт.

Eфективна SEO на страница

ключови думи

Проучвам как потребителите търсят конкретен продукт или услуга. Изследвам и уеб сайтовете на конкуренцията. В резултат получавам списък с фрази за търсене и статистика за тях. Заедно филтрираме списъка, за да премахнем търсенията, които не съответстват на Вашия бизнес. Извличам семантично ядро от фразите с голям обем на търсене, ниска конкуренция и висока степен на съответствие. След като знаем кои думи или фрази са най-подходящи и как изглежда конкуренцията, работата започва…

качествено съдържание

Поставям се на мястото на Ваш клиент и провеждам с Вас интервю, за да извлека нужната информация. После изграждам цялото съдържание, на една страница от уеб сайта като включвам всички ключови думи от семантичното ядро. Съдържанието ще бъде насочено към потребителя, структурирано, логически последователно, интересно и лесно четимо. Най-важно е съдържанието, по заложен рекламен сценарий, да насърчава клиента към действие за постигане на вашите KPI.

Вътрешна оптимизация

Първо ще създадем оригинално и полезно съдържание, което е подходящо за търсенията по избраните думи. Това ще бъде оценено както от посетителите, така и от търсачките. След това ще подпомогна малко роботите на Google, като им предоставя информация в разбираема за тях структура. Ще използвам най-ефективно ресурсите на страницата, за да подобря шансовете, сайтът да бъде класиран на челни позиции. Накрая правя софтуерен тест, за да се уверя, че съм покрил всички критерии за оптимизацията.

SEO анализ

Вашият уеб сайт ще е интегриран със софтуер за анализ – Google Analytics. Чрез него ще изготвям ежемесечни обобщени отчети. Така много точно ще знаем откъде хората идват на уебсайта Ви, кои страници посещават най-често, колко дълго остават, какво точно правят и къде напускат. Анализът на потребителското поведение е най-добрият начин да проследим напредъка си и да намерим области, които да подобрим.

БАзово SEO ЗА ВАШИЯ уеб сайт

Предлагам абонамент за SEO консултант, който с много икономичен бюджет ще Ви донесе желаните резултати. Абонаментът покрива всички изброени тук дейности за оптимизация на една страница за месец:

  • проучване, анализ и избор на ключови фрази;
  • създаване на качественo съдържание;
  • оn page оптимизация;
  • отчет и анализ на данните от Google Analytics;

Освен това абонаментът „SEO консултант“ включва техическата поддръжка и консултации за нуждите на SEO.

  • Оптимизация на скоростта на зареждане;
  • Отстраняване на грешки в линковете на сайта;
  • Специфични настройки на сървъра;
  • Съвети за оптимизиране структурата на сайта;
  • Действия за подобряване на UX.

Абонаментният план не включва: изграждане на външни връзки, поддръжка на профили в социални медии, съдаване на публикации за собствен или външен блог. Тези услуги могат да бъдат допълнително добавени по Ваше желание.

Не се колебайте

Изпратете ми адреса на Вашия уеб сайт и евентуални въпроси. Ще Ви отговоря дали има конкретни области, които мога да подобря. Освен това ще Ви предоставя портфолио с постигнати резултати и препоръки от клиенти.

На базата на получения отговор ще прецените по-вярно дали желаете да работим заедно, за да повишим ползите от Вашия сайт.

Повече информация за SEO може да намерите в моя блог и в Уикипедия.